Mısır Gevrekli Kurabiye
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3-4 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
Üzeri için;
- 3-4 kaşık kahvaltılık çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2-3 bardak mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri bir kaba alıp yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edince ceviz büyüklüğünde bezeleri tepsiye dizin
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerinin kızarmasına gerek yok.
- Kurabiye pişerken sıvı yağ ve çikolatayı benmari yolu eritin.
- İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri evvel çikolataya sonra elinizle ufalttığınız gevreklere bulayın. Buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun
Not: Yarı yarıya ölçü yapabilirsiniz. Yarı ölçüde 25-30 adet kurabiye çıkıyor.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











