Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3-4 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Üzeri için;

  • 3-4 kaşık kahvaltılık çikolata
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2-3 bardak mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri bir kaba alıp yoğurun. Yumuşak bir kıvam elde edince ceviz büyüklüğünde bezeleri tepsiye dizin
  2. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerinin kızarmasına gerek yok.
  3. Kurabiye pişerken sıvı yağ ve çikolatayı benmari yolu eritin.
  4. İlk sıcağı çıkan kurabiyeleri evvel çikolataya sonra elinizle ufalttığınız gevreklere bulayın. Buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun

Not: Yarı yarıya ölçü yapabilirsiniz. Yarı ölçüde 25-30 adet kurabiye çıkıyor.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Kıyır Poğaça
Çıtır Çıtır Patates Kızartması (Birde Böyle Deneyin)
Sebzeli Tavuk Yemeği
Fırında Milföylü Mor Soğan
Muhallebili Bisküvili Pasta
Kremalı Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |