Pekmez Soslu Tahinli Kek

Pekmez Soslu Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Piştikten sonra;

  • Pekmez

Pekmez Soslu Tahinli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikser yardımıyla köpük olana kadar 5 dakika çırpalım üzerine sıvı yağ,süt, tahin ve cevizi ekleyip karıştıralım.
  2. En son vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yağlamış olduğumuz fırın kabına alalım evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirelim.
  3. Pişen keki bir kenara alıp birinci sıcaklığının çıkması için 3,4 dakika bekleyelim birinci sıcaklığı çıkan keki dilimleyelim ve üzerine pekmezi gezdirelim (pekmezi dilimlenmiş yerlerden dökersek aralarınada girmiş olur)
  4. Soğuduktan sonra kekimizi servis edebilirsiniz.

Pekmez Soslu Tahinli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Ispanak Çorbası
Karnıyarık
Tavuk Suyuna Çorba (Senede Bir Çorbası)
İtalyan Bademli Ricotta Kurabiyeleri
Islama Köfte
Bebeklere Kıymalı Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |