Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet)
Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı granül kahve
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 poşet krem şanti (75 gr)
Ganaj için;
- 200 ml krema
- 160 gram beyaz çikolata
Süslemek için;
- İsteğe bağlı bir ölçü bitter ya da sütlü çikolata
- İri çekilmiş toz fındık
Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım ki kek pişerken soğusun. Bunun için süt, şeker, un ve nişastayı uygun bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım. Ocağın altını açıp yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebinin altını kapatıp tereyağ, vanilya ve granül kahveyi ekleyip homojen olana kadar karıştıralım. Üstü kabuk tutmasın diye streç yapıştırıp soğuyana kadar bekleyelim. Ya da orta sıra karıştırarak soğutalım.
- Pandispanya için 2 başka karıştırma kabı alalım. Kapların içi kupkuru olsun. Yumurtalar da tıpkı formda ıslak olmamalı.
- Yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını öbür kaba alalım. Beyazlara bir damla bile sarı karışmasın. 1 bardak toz şekerin yarıdan fazlasını beyazlara, kalanı da sarıların üzerine ekleyelim.
- Önce beyazları bulut üzere kabarana kadar 5-10 dk çırpalım. Sonrasında ise sarılara vanilyayı da ekleyerek açık sarı bir hale gelene kadar çırpalım. Akabinde sıcak suyu azar azar sarıların üzerine eklerken bir yandan da çırpmaya devam edelim
- . En son un, nişasta ve kabartma tozunu da ekledikten sonra son bir sefer homojen olana kadar çırpalım. Yumurta beyazını bu karışıma 2-3 seferde ekleyerek spatula ile alttan üste gerçek söndürmeden karıştıralım.
- Sarılar ve beyazlar birbirine yedirilene kadar söndürmeden karıştırmaya devam edelim. Pandispanya hamurunu yağlanmış büyük dikdörtgen borcama aktaralım.
- Üzerini nazikçe düzeltip evvelden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30 dk pişirelim. Kek pişerken ıslatacağımız karışımı hazırlayalım.
- Süt, toz şeker ve kahveyi bir kasede karıştırıp eritelim. Keki kürdan testinden sonra fırından çıkaralım ve 2-3 dk birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Akabinde kürdan ile delikler yapıp sütlü karışımı kekin her yerine eşit biçimde dağıtarak dökelim.
- Muhallebi soğuduktan sonra içine bir poşet krem şantiyi katıp mikser ile 5-6 dk boyunca kremsi bir yapı elde edene kadar çırpalım. Oda sıcaklığına gelen kekin üzerine muhallebiyi döküp üzerini spatula ile düzeltelim.
- Ganaj için; küçük bir sos tenceresine kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Kaynamasına müsaade vermeyin. Akabinde çikolatayı içine atıp çikolata eriyene kadar karıştıralım. Muhallebinin üzerine döküp borcamı sağa sola sallayarak çikolatayı her yerine yayalım. Süsleme için 10-15 dk bekleyelim.
- Bu sırada buzdolabı poşeti içine bir ölçü bitter ekleyip sıcak suyun içine atalım erisin. Eridikten sonra poşetin ucunu minicik keselim.
- Kekin üzerini süslemek için 1 er cm aralıklarla çikolatayı şeritler halinde sıkalım. En son kürdan ile bir üst bir aşağı dolaşarak pastamızın üzerini süsleyelim.
- Kenarlara isteğe bağlı kavrulmuş fındık serperseniz tadından yenmez. Olmasa da olur ancak ekstra lezzet veriyor bu pastaya fındık çok yakışıyor. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ❤️.
Latte Pasta (Misafirleri Bayıltan Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















