Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye

Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üstüne)
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Un (yaklaşık 3 su bardağı kadar)

Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında yumuşak margarin ve materyallerin tamamı karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. Un denetimli olarak konulmalıdır iki buçuk, üç bardak kâfi olmaktadır kıvamı tutturmak için.
  2. Yumuşak hamurdan küçük modüller koparıp istenilen hal verilebilir ,kalıp kullanılarak kesilebilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  3. 170 dereceye ayarlanmış evvelden ısıtılmış fanlı fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Pişirme müddeti fırına nazaran değişebilir denetim etmekte yarar vardır.

Çörek Otlu Ve Susamlı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cookie (Videolu)
Çatlak Kurabiye
Balaban Köfte
Dondurmalı İrmik Helvası
Ezogelin Çorbası
Garnitürlü Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |