Krep Tarifi

Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta
  • 1 çay kasıgı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1-5 su bardağı un
  • Sıvı yağ

Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kahvaltılık krep için birinci olarak süt su ve yumurtayı çırpın sonra üstüne tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve unu ekleyin yavaş yavaş. Hamurun biraz sıvı olması gerekiyor.
  2. Sonra ısıtılmış tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp üstüne bir kepçe krep hamuru dökün ve ince bir formda yayın. Sonra alt tarafı kızardığında çevirin, sonrada alın. Hamur bitene kadar tıpkı süreci uygulayın.
  3. Reçel, kahvaltılık çikolata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).

Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevrekli Kurabiye
Islak Kek
İçli Köfte Lezzet Garantili
Limon Tatlısı Tarifi
Kuru Domatesli Nohut Salatası
Hasan Paşa Köfte
Hdabla | © 2025 |