Krep Tarifi
Krep Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta
- 1 çay kasıgı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1-5 su bardağı un
- Sıvı yağ
Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kahvaltılık krep için birinci olarak süt su ve yumurtayı çırpın sonra üstüne tuz ve şekeri ekleyip karıştırın ve unu ekleyin yavaş yavaş. Hamurun biraz sıvı olması gerekiyor.
- Sonra ısıtılmış tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alıp üstüne bir kepçe krep hamuru dökün ve ince bir formda yayın. Sonra alt tarafı kızardığında çevirin, sonrada alın. Hamur bitene kadar tıpkı süreci uygulayın.
- Reçel, kahvaltılık çikolata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









