San Sebastian Cheesecake
San Sebastian Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg labne peynir
- 400 ml sıvı krema
- 6 adet yumurta
- 1,5 su bardağı (300 gr) toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
San Sebastian Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını evvelden 220 derecede alt üst fanlı ısıtalım. 25 cm ( benim kullandığım 24,5 cm ) çapında kelepçeli kalıbımızı hazırlayalım. Kalıbın hem tabanını hem kenarlarını geçecek halde yağlı kâğıt ile kaplayalım. Kâğıt buruşuk kalabilir. Bu cheesecake nin karakteristik özelliğini verir.
- Öncelikle labne peynir ile şekeri derin bir kabın içine koyup 4-5 dakika mikser ile yüksek süratte şeker eriyene kadar çırpalım.
- Mikseri orta sürate alıp yumurtaları birer birer kabın içine ekleyelim. Yumurtaları başka bir kapta kıralım, böylelikle kabuğun karışıma düşmesini önleriz. Her bir yumurtayı ekledikten sonra çırpalım. Yumurtanın büsbütün karıştığından emin olduktan sonra başka yumurtayı ekleyelim. ( şayet yumurtaların hepsini birden eklersek karışım homojen olmaz. ).
- Kremayı mikseri düşük evrede çalıştırırken, ince bir akışla yavaş yavaş dökelim. Böylelikle pürüzsüz bir kıvam elde ederiz, köpürme olmaz. Krema eklendikten sonra fazla çırpmayalım, yalnızca karışana kadar çırpalım. Fazla çırpmayalım.
- 2 yemek kaşığı tepeleme un ile 1 yemek nişastayı eleyerek bir kapta karıştıralım. Karışımın içine azar azar mikser düşük düzeyde çalışırken ekleyelim. Fazla çırpmayalım, homojen olana kadar kısa vadeli çırpalım.
- Hazır olan karışımı içine fırın kağıdı konulmuş 24,5 cm çapındaki kalıbın içine dökelim. 220 derecede ısıtılmış fırının içine koyalım ve 40 dakika pişirelim. Pişen karışımın üstü karamelize kahverengi olmalı, kenarlar pişmiş, ortası hafif sallanır halde olmalıdır.
- Pişen cheesecakei evvel oda sıcaklığına gelene kadar soğutalım. Sonra da buzdolabında en az 6 saat tercihen 1 gece bekletelim.
- Hazır olan cheesecakei dilimleyerek üzerine ister frambuazlı sos isterseniz çikolatalı sos dökerek servis edelim. Afiyet olsun.
Not:Malzemeler kesinlikle oda sıcaklığında olmalıdır.
San Sebastian Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















