Çıtır Kalamar Ve Tarator
Çıtır Kalamar Ve Tarator Tanımı İçin Malzemeler
Kalamarı marine etmek için;
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 adet limon suyu
- 1 adet maden suyu
Kızartma için;
- 1.5 su bardağı un
- Tuz
Tarator materyalleri;
- 7-8 adet ceviz
- 1-2 yemek kaşığı mayonez
- 5 dilim ekmek
- 5 adet sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt (kıvama nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.)
Çıtır Kalamar Ve Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kalamarları orta kalınlıkta doğrayıp bir kaba alalım. Üzerine bütün materyalleri koyalım ve karıştıralım. Ağzını kapatıp en az 30 dk buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
- Daha sonra un ve tuzu karıştırıp kalamarları bulayalım ve kızgın yağa atalım.
- Tarator için ise tüm gereçleri rondodan geçirip yoğurt ve mayonezi ekleyelim, güzelce karıştıralım. Nefis ve deniz eserlerine yakışan bir mezedir. Afiyet olsun.
Çıtır Kalamar Ve Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






