Çıtır Kalamar Ve Tarator

Çıtır Kalamar Ve Tarator Tanımı İçin Malzemeler

Kalamarı marine etmek için;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet maden suyu

Kızartma için;

  • 1.5 su bardağı un
  • Tuz

Tarator materyalleri;

  • 7-8 adet ceviz
  • 1-2 yemek kaşığı mayonez
  • 5 dilim ekmek
  • 5 adet sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5-6 yemek kaşığı yoğurt (kıvama nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

Çıtır Kalamar Ve Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kalamarları orta kalınlıkta doğrayıp bir kaba alalım. Üzerine bütün materyalleri koyalım ve karıştıralım. Ağzını kapatıp en az 30 dk buzdolabına dinlenmeye bırakalım.
  2. Daha sonra un ve tuzu karıştırıp kalamarları bulayalım ve kızgın yağa atalım.
  3. Tarator için ise tüm gereçleri rondodan geçirip yoğurt ve mayonezi ekleyelim, güzelce karıştıralım. Nefis ve deniz eserlerine yakışan bir mezedir. Afiyet olsun.

Çıtır Kalamar Ve Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Kekikli Çörek (Hatay Usulü )
Kat Kat Patlıcan Yemeği
Akşam Arkadaşlarla Çay Saati
Ezogelin Çorba
Bebekler İçin İncirli Kek
Hdabla | © 2025 |