Şekerpare (Tam Ölçü)
Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbet için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
Şekerpare için;
- 2 adet yumurta (1 tam 1 adedinin beyazı)
- 150 gram teremyağ ya da margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
- 2.5-3 su bardağı un
Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti yapın. Su şekeri karıştırıp uygun bir kapta 15 dk kaynatın.
- Limon suyunu ekleyip 1-2 dk daha kaynatın ve kapatın soğumaya bırakın.
- Yumurta, şeker, irmik, teremyağ sıvı yağı karıştırıp kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- En sona unu bırakın ve denetimli biçimde ekleyin.
- Kulak göğsü kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın sonra rulo üzere biçim verip kenarlarını sıkın oval hale gelecektir.
- Yağlanmış tepsiye dizerken parmağınız ile üzerine hafif basın.
- Ben 25 dk fansız fırında 200 derecede pişirdim.
- Fırından alınca direk soğumuş şerbeti tatlının üzerine döktüm.
- 2 saat içinde çok hoş çekmişti.
- Biraz daha kıtır bir kıvam isterseniz fırından alınca olmazda bir 5 dk sonra şerbeti dökün.
- Normalde 24 adet çıkar fakat ben kimilerini biraz büyük yapmışım 23 adet çıktı🤭.Afiyet olsun 😋.
Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















