Poğaça
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 3.5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 3 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 bardak ılık su, 1 bardak ılık süt ,1 paket kuru maya, 3. 5 yemek kaşığı toz şeker hepsini yoğuruyoruz.
- 1 bardak sıvı yağ, 2 yumurta beyazı (sarısı üzerine) bunlarıda ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- 3 bardak un, 2 tatlı kaşığı tuz bunlarıda ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
- 3 bardak un koyup yoğurduktan sonra 1 saat mayalandırıyoruz.
- Şekil verip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derece 15 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






