Sünger Gibi Nefis Rulo Pasta

Sünger Üzere Nefis Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Arası için;

  • Muz
  • Çilek

Üzerini süslemek için ;

  • Toz antep fıstığı
  • Çikolata sosu
  • Çilek

Sünger Üzere Nefis Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabımıza yumurtalarımızı alalım.
  2. Üzerine şekeri ilave edelim ve köpük köpük olana kadar çırpalım.
  3. Sonra süt, sıvı yağ, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek gereçler büsbütün karışana kadar tekrar çırpalım.
  4. Fırın tepsimizi tezgaha alalım, üzerine pişirme kağıdını serelim, kek hamurumuzu fırın tepsimize boşaltalım.
  5. Hamurumuz güzelce yayıldıktan sonra spatulayla düzeltelim.
  6. Kekimizi evvelce ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 10dakika kadar pişmeye bırakalım. Bizde bu sırda pastamızın muhallebisini hazırlayalım.
  7. Bunun için tencereye sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı alarak karıştıralım ve tenceremizi ocağa alalım.
  8. Ocağın altını açarak muhallebimiz yoğunlaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  9. Kaynayan muhallebimizi ocaktan alalım, vanilyayı da ek ederek tekrar karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Soğuma evresinde muhallebimizi sık sık karıştıralım.
  10. Soğuyan kekimizin iki kenarından da keselim.
  11. İsteğe bağlı olarak kekimizin üzerindeki kahverengi kabuğu soyalım.
  12. Kabuklarını büsbütün temizledikten sonra kekimizi aykırı çevirelim ve üzerindeki pişirme kağıdını dikkatli bir biçimde soyalım.
  13. Bıçak yardımı ile kekimizi 8 eşit modüle keselim, soğuyan muhallebimizi krema sıkma torbasına dolduralım.
  14. Muhallebiyi kek modüllerinin üzerine eşit bir halde sıkalım. Dilerseniz kaşık yardımı ile de muhallebinizi keklerin üzerine yayabilirsiniz.
  15. Son olarak kremanın üzerine ince ince dilimlediğimiz muzları yerleştirelim, üzerine de çikolata kesimleri serpelim.
  16. Daha sonra rulolarımızı saralım. Ruloları sararken krema taşarsa bıçak ya da spatula yardımı ile düzeltebilirsiniz.
  17. Rulolarımız hazır olduktan sonra üzerini istediğimiz biçimde süsleyelim. Ben benmari tarzı eritilmiş çikolata ile üzerine çizgiler oluşturdum. Renk vermesi için antep fıstığı ile süsledim. Tıpkı vakitte rulo pastalarınızı 1 saat kadar buzdolabında dinlendirirseniz tadı daha uygun yerine gelecktir şimdiden deneyenlere afiyet olsun. 😘😍🥰.

Sünger Üzere Nefis Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Lavaş Pizza
Kakaolu İnci Kurabiye Tarifi
Mantar Kebabı
Miss Gibi Kaşarlı Patates Mücver
Fıstıklı, Kuru Üzümlü Margarinsiz Kurabiye
Kremalı Brokoli Çorbası
Hdabla | © 2025 |