Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet portakal rendesi ve suyu
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine sürmek için;
- Yumurta akı
- File badem
Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek yapar üzere gereçleri çırpıyoruz unu yavaş yavaş ekleyip kek kıvamından biraz katı olacak.
- Elimizi sıvı yağ ile yağlayıp ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın evvel yumurta akına sonra file bademe batırıp, tepsiye aralıklı yerleştiriyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





