Anne Kurabiyesi

Anne Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet portakal rendesi ve suyu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine sürmek için;

  • Yumurta akı
  • File badem

Anne Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek yapar üzere gereçleri çırpıyoruz unu yavaş yavaş ekleyip kek kıvamından biraz katı olacak.
  2. Elimizi sıvı yağ ile yağlayıp ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın evvel yumurta akına sonra file bademe batırıp, tepsiye aralıklı yerleştiriyoruz.
  3. 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Anne Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Pamuk Rulo Muzlu Pasta
Semizotlu Nohutlu Yasemin Pirinçli Pilav
Kıymalı Pide
Karpuzlu Kokteyl
Şiveydiz
Fırında Helva (Balık Menüsü Tatlısı)
Hdabla | © 2024 |