Mac And Cheese
Mac And Cheese Tanımı İçin Malzemeler
Makarnayı haşlamak için;
- 250 gram dirsek makarna (2,5 su bardağı)
- 10 ml zeytinyağ (1 yemek kaşığı)
- 4 gram tuz (1 çay kaşığı)
Peynirli sos için;
- 37 gram tereyağ (2,5 yemek kaşığı)
- 1 diş sarımsak
- 37 gram un (3 yemek kaşığı)
- 175 ml süt (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 100 ml krema (yarım su bardağı)
- 75 gram cheddar peyniri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 75 gram taze kaşar peyniri (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
- 2 gram tuz (yarın çay kaşığı)
- 1 gram karabiber (çeyrek çay kaşığı)
- 10 gram toz şeker (1 yemek kaşığı)
- 13 gram hardal (1 yemek kaşığı)
Üzeri için;
- 15 gram tereyağ(1 yemek kaşığı)
- 25 gram galeta(yarım su bardağı)
- 25 gram toz parmesan peynir(1/4 (çeyrek) su bardağı)
Mac And Cheese Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyu koyun tuzunu ekleyip suyu kaynatın.
- Kaynadıktan sonra zeytinyağ ve makarnayı ekleyin. 7dk haşlayın. Süzüp,bekletin.
- Cheddar ve taze kaşarı rendeleyin.
- Sosu için tava da tereyağını eritin. İnce doğranan sarımsağı ekleyin.
- Unu ekleyip renk alana kadar kavurun.
- Sütü karıştırarak ekleyin. (koyu ancak akışkan bir kıvam olmalı) peynir,krema,tuz,karabiber,şeker ve hardalı ekleyip peynirleri eriyene kadar karıştırın.
- Makarnayı sosun içine ekleyin. Fırın kabına alın.
- Bir kasede üzeri için yazılan materyalleri karıştırıp makarnanın üzerine dökün.
- 200° c’de 20-25 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
- Üzeri için yapılan süreci yapmadan da deneyebilirsiniz. (üzeri kısmını eklerseniz amerika da yapılan halini ,eklemezseniz de İtalya’da yapılan hâlini yapmış olucaksınız. ).
Mac And Cheese Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







