Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği
Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru börülce
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İsteğe nazaran pulbiber
Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceyi yıkayıp tencereye alın.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 1-2 saat şişmesini bekleyin.
- Düdüklü tencereye yağı koyup küçük küçük doğranmış soğan, kapya biber ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Salçayı ek edip kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavurun.
- Börülceyi ek edip karıştırın.
- Son olarak 5 su bardağı kaynar suyunu ve tuzunu ek edip kapağını kapatın.
- Düdüklünün havası çıkmaya başlayınca 10 dakika mühlet tutun.
- Her düdüklünün pişirme ve su kapasitesi farklılık gösterebilir.Bunu dikkate alın.Afiyet olsun.
Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















