Açma Tarifi
Açma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 gr kuru maya
- 5.5 su bardağı un
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, su ,sütü bir kaba alıp karıştıralım, 5 dakika etkinleşmesini bekledikten sonra yumurta, sıvı yağı ve unu ek edelim ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat boyunca mayalanan hamurun havasını aldıktan sonra 9 eşit bezeye bölüp üzerini örtelim.
- 5 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra elimizle yavaş yavaş servis tabağı büyüklüğünde açalım ve iki tarafını katlayıp rulo yapalım.
- Daha sonra 3 cins döndürdükten sonra hamurun iki ucunu üst üste yerleştirelim fırın tepsisine dizelim.
- 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece alt üstü kızarana kadar pişiriyoruz deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












