Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça

Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket insant maya
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar, öncelikle su, yağ ve yumurta akını uygun bir kabın içerisine alıyoruz. Çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz.
  2. Üzerine insant mayayı ve unu ekliyoruz ve toparlanıp yumuşak bir hal alana kadar yoğuruyoruz.
  3. Kabımızın üzerini kapatıp bez ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  4. Mayalanmış hamurumuzu altına biraz un serpip tekrar yoğuruyoruz.
  5. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde toplar elde edip tepsiye alıyoruz, üzerini bir bez ile kapatıp 20 dakika kadar tepsi mayasına bırakıyoruz.
  6. Poğaçalarımızın üzerilerine ayırdığımız yumurta sarılarını fırça yardımı ile sürüyoruz. Çatal ile üzerilerine çizik atıyoruz.
  7. Daha sonra 180 derecede evvelce ısıtılmış fırınımızda üzerileri ve altları kızarana kadar yaklaşık 25 dakika denetimli olarak pişiriyoruz.
  8. Pişen poğaçalarımızın daha yumuşak olması için soğuyana kadar üzerilerine pak bir bez seriyoruz.
  9. Ve poğaçalarımız hazır. (:.
  10. Ben yarısını sade yarısını peynirli olarak yaptım. Sizler dilediğiniz halde iç harç kullanabilirsiniz. Deneyenler fotoğraf eklemeyi ihmal etmeyiniz lütfenn. Afiyetler olsun ((:.

Not: benim fırınım fansız. Fanlı fırında pişme müddeti farklılık gösterebilir. Denetimli pişirmekte yarar var.

Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Köri Soslu Tavuk
Ev Yapımı Tarhana
Yumuşacık Kakaolu Tart Pasta
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası)
Menemen
Hdabla | © 2025 |