Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça
Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket insant maya
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta akı(sarısı üzerine)
- 1.5 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar, öncelikle su, yağ ve yumurta akını uygun bir kabın içerisine alıyoruz. Çırpıcı yardımı ile karıştırıyoruz.
- Üzerine insant mayayı ve unu ekliyoruz ve toparlanıp yumuşak bir hal alana kadar yoğuruyoruz.
- Kabımızın üzerini kapatıp bez ile sarıp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanmış hamurumuzu altına biraz un serpip tekrar yoğuruyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde toplar elde edip tepsiye alıyoruz, üzerini bir bez ile kapatıp 20 dakika kadar tepsi mayasına bırakıyoruz.
- Poğaçalarımızın üzerilerine ayırdığımız yumurta sarılarını fırça yardımı ile sürüyoruz. Çatal ile üzerilerine çizik atıyoruz.
- Daha sonra 180 derecede evvelce ısıtılmış fırınımızda üzerileri ve altları kızarana kadar yaklaşık 25 dakika denetimli olarak pişiriyoruz.
- Pişen poğaçalarımızın daha yumuşak olması için soğuyana kadar üzerilerine pak bir bez seriyoruz.
- Ve poğaçalarımız hazır. (:.
- Ben yarısını sade yarısını peynirli olarak yaptım. Sizler dilediğiniz halde iç harç kullanabilirsiniz. Deneyenler fotoğraf eklemeyi ihmal etmeyiniz lütfenn. Afiyetler olsun ((:.
Not: benim fırınım fansız. Fanlı fırında pişme müddeti farklılık gösterebilir. Denetimli pişirmekte yarar var.
Sütsüz Yoğurtsuz Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










