Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep

Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep Tanımı İçin Malzemeler

Krep hamuru için;

  • 400 mg un (2 su bardağı kadar)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

İç materyal için;

  • 10 adet küçük uzunluk patates
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım demet taze kekik
  • 3 kol maydanoz
  • Damak tadınıza nazaran karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Tuz

Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım.
  2. Ilındıktan sonra rendeleyelim.
  3. Ezilmiş sarımsağı, taze kekiği ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
  4. Diğer taraftan, un, öncelikle yumurtaları, süt ve su ile çırpalım, unu ek ederek çırpmaya devam edelim tuzunu ek edelim çırpmaya devam edelim.
  5. Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya yağı sürün. ( istediğiniz yağdan kullanabilirsiniz) sıvı yahut katı.
  6. Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökelim.
  7. Hamurun tavaya eşit olarak yayılması için tavayı yavaşça sallayın.
  8. Krebin her iki yüzeyini de pişirin.
  9. Tüm hamuru tıpkı formda hazırlayın.
  10. Patatesli harcı kreplerin üzerlerine kaşık yardımı ile paylaştıralım.
  11. Kreplerin karşılıklı iki kenarlarını harcın üzerine kapatalım taze otlar ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Not: sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim lütfen. Bende taze kekik ve maydanoz yoktu kurusunu kullandım. 10 adet krep çıktı.

Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taş Kadayıf
Nişastalı Kurabiye
Mısırlı Basmati Pirinç Pilavı
Yaprak Kurabiye
En Kolayından Patates Böreği (1 Gün Önce Böreği)
Starbucks Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |