Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep
Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep Tanımı İçin Malzemeler
Krep hamuru için;
- 400 mg un (2 su bardağı kadar)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
İç materyal için;
- 10 adet küçük uzunluk patates
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet taze kekik
- 3 kol maydanoz
- Damak tadınıza nazaran karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Tuz
Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyalım.
- Ilındıktan sonra rendeleyelim.
- Ezilmiş sarımsağı, taze kekiği ve maydanozu ekleyip karıştıralım.
- Diğer taraftan, un, öncelikle yumurtaları, süt ve su ile çırpalım, unu ek ederek çırpmaya devam edelim tuzunu ek edelim çırpmaya devam edelim.
- Yapışmaz yüzeyli küçük bir tavaya yağı sürün. ( istediğiniz yağdan kullanabilirsiniz) sıvı yahut katı.
- Küçük bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökelim.
- Hamurun tavaya eşit olarak yayılması için tavayı yavaşça sallayın.
- Krebin her iki yüzeyini de pişirin.
- Tüm hamuru tıpkı formda hazırlayın.
- Patatesli harcı kreplerin üzerlerine kaşık yardımı ile paylaştıralım.
- Kreplerin karşılıklı iki kenarlarını harcın üzerine kapatalım taze otlar ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim lütfen. Bende taze kekik ve maydanoz yoktu kurusunu kullandım. 10 adet krep çıktı.
Patatesli Kekikli Maydanozlu Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















