Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 adet orta uzunluk yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 1 kase pilavlık bulgur (orta uzunluk kase)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz tepeleme olmayacak
  • Yarım yemek kaşığı salça

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı patlıcanı biberi domatesi küçük küçük küp küp doğruyoruz sonra tereyağını tencereye alıyoruz soğanı kavuruyoruz.
  2. Ardından biber, biberin akabinde patlıcan. Patlıcandan sonra domates bir arada kavuruyoruz en sonda ve salçamızı ekliyoruz.
  3. Biraz o denli de kavurduktan sonra bulgurumuzu ekliyoruz tuzumuzu ekliyoruz ve bulgur ölçüsü olarak kullandığımız kase ile 3 kase su katıyoruz, kapağını kapatıyoruz.
  4. Kaynamaya geçince altını kısıyoruz büsbütün. 25 – 30 dk. Hazır deneyeceklere afiyet olsun ☺️🌸

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maraş Usulü Kuru Dolma
Brownie Cupcake
Hurmalı Kurabiye Tarifi
Elmalı Turta
Kabak Buğulama
Zeytinyağlı Barbunya
Hdabla | © 2024 |