Yoğurtlu Sebze Çorbası

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • Yarım yemeklik kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 lt sıcak su

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı nane

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye tereyağını ve sıvı yağını alalım.
  2. İrice doğranmış soğan, sarımsak ve kapya biberleri ile birlikte kavuralım.
  3. Daha sonra patates, havuç,kabak ve salçayı da ekleyip bir iki dakika daha kavuralım.
  4. Karabiber ve toz biberi de ekledikten sonra 1lt sıcak suyu koyalım.
  5. Sebzeler piştikten sonra robottan geçirelim. Hafif taneli bırakalım.
  6. Terbiyesi için yoğurt,yumurta ve un bir kaba alınır. Bir kepçe sıcak sudan alınır.
  7. Terbiye yavaşça yemeğe eklenir. Kaynayana kadar karıştıralım.
  8. Sosu için ufak bir tavada tereyağı ve nane yakılır.
  9. Tencereye sosu dökelim. Afiyet oldun.

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Love Pizza
Kuru Patlıcan Dolması
Tahinli Susamlı Kurabiye
Yumuşacık “pankek”
Annemin Ekşi Elmalı Keki
Kabak Ve Havuç Tarator
Hdabla | © 2025 |