Şambali’nin En Saf Hali 3 Malzemeyle Sokak Lezzeti (Videolu)

Şambali’nin En Saf Hali 3 Materyalle Sokak Lezzeti Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 1-2 damla limon suyu

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Tabanı ve üzeri için sosu;

  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 1 tatlı kaşığı tahin

Süsleme için;

  • Badem yahut yer fıstığı

Şambali’nin En Saf Hali 3 Materyalle Sokak Lezzeti Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İrmiği tepsiye ekleyip üzerine şekeri döküp karıştıralım.
  2. Karbonatı ekleyip üzerine limon suyunuda ekleyip etkinleştirelim.
  3. Suyu ekleyip hoş bir halde yoğuralım.
  4. Tabanı için pekmez ve tahini karıştıralım.
  5. Borcamın tabanına yarısını sürelim.
  6. Yoğurdumuz irmik hamurunj tepsiye elimizle bastırarak yerleştirelim.
  7. Üstü düzgün olsun diye spatula ile düzleştirelim.
  8. Kalan pekmez tahin karışımını sürelim.
  9. Bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
  10. Üzerini badem yada yer fıstığı ile süsleyelim.
  11. Ağzını streç ile kapatıp 2 saat dinlendirelim.
  12. Sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  13. Tatlı pişerken şerbetini yapalım tüm materyalleri karıştıralım.
  14. Orta ateşde 20 dk kaynatalım.
  15. Pişen tatlıyı fırından alıp şerbetin yarısını dökelim.
  16. Kalan şerbeti geri ocağa alalım sıcak olması lazım.
  17. Bıçakla kestiğimiz dilimleri tekrar kesip kalan şerbeti dökelim.
  18. Yine ağzını streç ile kapatalım. 30 dk dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun ayrıntılı anlatım youtube kanalımda👇 .

Şambali’nin En Saf Hali 3 Gereçle Sokak Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Tuzlu Kurabiye
Tavuk Saç Tava
Kolay Detoks Çorba
Bayatlamasına Fırsat Kalmayan Poğaça
Unsuz Ekmek
Yeşil Elmalı Göbek Salata
Hdabla | © 2025 |