Şambali’nin En Saf Hali 3 Malzemeyle Sokak Lezzeti (Videolu)
Şambali’nin En Saf Hali 3 Materyalle Sokak Lezzeti Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 1-2 damla limon suyu
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Tabanı ve üzeri için sosu;
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı tahin
Süsleme için;
- Badem yahut yer fıstığı
Şambali’nin En Saf Hali 3 Materyalle Sokak Lezzeti Tanımı Nasıl Yapılır?
- İrmiği tepsiye ekleyip üzerine şekeri döküp karıştıralım.
- Karbonatı ekleyip üzerine limon suyunuda ekleyip etkinleştirelim.
- Suyu ekleyip hoş bir halde yoğuralım.
- Tabanı için pekmez ve tahini karıştıralım.
- Borcamın tabanına yarısını sürelim.
- Yoğurdumuz irmik hamurunj tepsiye elimizle bastırarak yerleştirelim.
- Üstü düzgün olsun diye spatula ile düzleştirelim.
- Kalan pekmez tahin karışımını sürelim.
- Bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
- Üzerini badem yada yer fıstığı ile süsleyelim.
- Ağzını streç ile kapatıp 2 saat dinlendirelim.
- Sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Tatlı pişerken şerbetini yapalım tüm materyalleri karıştıralım.
- Orta ateşde 20 dk kaynatalım.
- Pişen tatlıyı fırından alıp şerbetin yarısını dökelim.
- Kalan şerbeti geri ocağa alalım sıcak olması lazım.
- Bıçakla kestiğimiz dilimleri tekrar kesip kalan şerbeti dökelim.
- Yine ağzını streç ile kapatalım. 30 dk dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun ayrıntılı anlatım youtube kanalımda👇 .
Şambali’nin En Saf Hali 3 Gereçle Sokak Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








