Islak Kek
Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un (kontrollü bırakalım az gelirse ek edebilirsiniz )
Sosu için ;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şekeri ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpalım, sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu eleyerek üzerine ek edelim ve çırpalım.
- Sonra yağlamış olduğumuz tepsimizi kek hamurumuzu dökelim.
- Önceden ısıttığımız alt üst fansız 150 derece fırında 30 dakika pişirelim.
- Diğer yandan da sosumuz için gereçleri bir tencereye alalım ve kaynatalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım birinci sıcağı geçene kadar bekleyelim geçtikten sonra soğuk olan sosumuzu kekimizin her yerine dökelim.
- Üzerini istediğiniz üzere süsleyen bilirsiniz. Afiyet olsun.
Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










