Kuşbaşılı Pide İç Harcı

Kuşbaşılı Pide İç Harcı Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet orta uzunluk kapya biber
  • 2 adet orta uzunluk yeşil biber
  • 5 adet orta uzunluk domates
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 50 gram margarin yahut tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber (az acılı)
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı isot (az acılı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kuşbaşılı Pide İç Harcı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etleri parmak ucu büyüklüğünde doğrayalım ve yıkayıp süzelim.
  2. Tüm zerzevatları küçük olacak formda doğrayalım.
  3. Derin bir kasede etleri zerzevatları baharatları düzgünce harmanlayalım.
  4. Bu hazırladığım iç harcından yaklaşık 6-8 adet pide çıkıyor.
  5. İç harcını fırına yahut rastgele bir pide lahmacun yapan bir yere gönderebilirsiniz.

Not: benim baharatlarım az acılı olduğu için ben baharatı bol koydum siz lütfen kendi acı dengenize nazaran ayarlayın afiyet olsun.

Kuşbaşılı Pide İç Harcı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyaz Lahana Sarması Kıymalı
Sütlü İrmik Helvası
Diyarbakır Çöreği
Raventli Tart
Kıymalı Cipsli Tortilla
Keten Tohumlu Unsuz Pizza
Hdabla | © 2025 |