Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu)

Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • 10 yaprak kıvırcık marul
  • 1 adet salatalık
  • 10 adet cherry domates
  • 3 adet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 adet lavaş
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Hevsel salata sosu ( kuru reyhan, kuru nane ve pul biber karışımı salata sosu )

Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşilliklerimizi yıkayıp, kuruduktan sonra salata kasemize doğruyoruz.
  2. Lavaşı 2 parmak genişliğinde uzun şerit halinde kesip, üst üste koyup, üçgen olacak formda kesiyoruz.
  3. Kestiğimiz lavaşların üzerine zeytinyağı, 1 yemek kaşığı hevsel salata sosu ( yoksa kuru reyhan, kuru nane ve pul biber ) ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Yanmaz tavada çıtır çıtır kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Salata sosunu öbür bir kasede zeytinyağı, limon ve tuzu karıştırıp salatamızın üzerine döküyoruz.
  6. Sosladığımız salatayı karıştırdıktan sonra, kızarttığımız lavaşlar ile süslüyoruz.
  7. Baharatlı çıtır lavaş salataya çok hoş bir tat veriyor. Afiyet olsun.

Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Ve Dereotlu Çörek
Hatay Kağıt Kebabı
Orman Meyveli Kremalı Tatlı
Soya Soslu Makarna
Dubai Çikolatası ( Enfes Bir Lezzet )
Sarma (Erikli)
Hdabla | © 2025 |