Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü)

Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 5 adet orta uzunluk domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 büyük baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2- tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 tatlı kaşığı isot
  • 1- tatlı kaşığı tuz

(benim baharatlarım az acılı, acı istikrarınızı kendinize nazaran ayarlayın)

Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri ve soğanları 4 e bölüp robottan uygunca geçirelim.
  2. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da 4e bölelim.
  3. Maydonozları yıkayıp ayıklayalım, domateslerle birlikte robottaki karışımın üzerine ekleyelim ve yalnızca 5 saniye robottan geçirelim. Bu sayede domatesler çok ezilmeyecek.
  4. Tüm karışımı kaseye alıp sarımsağı içine ezelim. Nar ekşisini salçalarını yapını baharatlarını koyup karıştıralım.
  5. Acılı ezmemiz hazır, damak zevkinize nazaran tuzunu yağını ekşisini acısını eksiltip çoğaltabilirsiniz afiyet olsun.

Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma
Çikolatalı Tepsi Poğaçası
Hamsi Kuşu
Kakaolu Çikolatalı Pandispanya
Kuru Domates Mezesi ( Rum Mezesi)
Nohut Salatası
Hdabla | © 2025 |