Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü)
Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 5 adet orta uzunluk domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 büyük baş sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2- tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı isot
- 1- tatlı kaşığı tuz
(benim baharatlarım az acılı, acı istikrarınızı kendinize nazaran ayarlayın)
Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ve soğanları 4 e bölüp robottan uygunca geçirelim.
- Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da 4e bölelim.
- Maydonozları yıkayıp ayıklayalım, domateslerle birlikte robottaki karışımın üzerine ekleyelim ve yalnızca 5 saniye robottan geçirelim. Bu sayede domatesler çok ezilmeyecek.
- Tüm karışımı kaseye alıp sarımsağı içine ezelim. Nar ekşisini salçalarını yapını baharatlarını koyup karıştıralım.
- Acılı ezmemiz hazır, damak zevkinize nazaran tuzunu yağını ekşisini acısını eksiltip çoğaltabilirsiniz afiyet olsun.
Acılı Ezme (Güneydoğu Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






