Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli)
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı esmer köftelik bulgur
- 3su bardağı sıcak su
- 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kara biber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 kol yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 5-6 kol taze nane
- 2 orta uzunluk domates
- 2 orta uzunluk salatalık
- Yarım limon suyu
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bulgur bir kaba konur, sıcak su eklenip kapağı kapatılır ve yarım saat demlenir.
- Diğer taraftan bir tencereye sıvı yağ konur, salçalar ek edilip pişirilir ve şişen bulgurun üzerine dökülür.
- İki diş sarımsak rendesi, tüm baharatlar ve nar ekşisi konup güzelce yoğrulur.
- Yeşil soğan, nane, maydanoz, salatalık ve domatesler, küçük küçük doğranır ve bulgura ek edilir.
- Yarım limon suyu sıkılır ve hepsi güzelce harmanlanır. Afiyet olsun😊.
Kısır (Esmer Bulgurlu, Bol Sebzeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











