Karnabahar Köftesi

Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Kullandığım su bardağı 200ml

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan küp küp doğranmış
  • 1 avuç maydanoz ince kıyılmış
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları yıkayın ve küçük çiçeklere ayırın ve suda yumuşayana kadar pişirin.
  2. Piştikten suyunu süzelim.
  3. Sonra bir çatal yardımıyla ezelim.(maydanozum kalmadı o yüzden taze soğan ekledim).
  4. Maydanoz, soğan, yumurta, galeta unu,kabartma tozu, tuz ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
  5. Hafif ellerinizi yağlayarak köfte biçiminde form verin.
  6. Tavada sıvı yağını kızdırın ve köfteleri artlı önlü kızartın.
  7. Yanına yoğurtlu sos ile tüketebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet ♥️🤗.

Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karaköy Poğaçası
Yulaf Böreği (Fit Tarif)
Açma
Hindistan Cevizli Flan
Demle Fiyonk Makarna
Cheesecake
Hdabla | © 2025 |