Tavuk Köfteli İslim Kebabı
Tavuk Köfteli İslim Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gram tavuk göğüs
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan (rendelenmiş)
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sebzeler:
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta uzunluk domates
- 2 adet orta uzunluk yeşil biber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Tavuk Köfteli İslim Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte için tavuk göğsünü kesimlere ayırıp blenderden geçirin.
- Daha sonra yumurta, tuz, galeta unu, karabiber ,toz biber ,soğan, sarımsak ,kimyonu katıp güzelce yoğurun.
- Elinizle köfte biçimi verip buzluğa kaldırın yarım saat kadar dinlensin.
- Daha sonra patlıcanları alacalı soyun. Uzun uzun kesin.
- Tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Köfteleri ve patlıcanları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Fanlı ayarda 200 derecede 35 dk kadar pişirin dikkat edin çok kurumasın yumuşayınca alın. Köfteler kızarmış olsun.
- Fırından çıkardıklarınız soğuduktan sonra patlıcanları çapraz koyun ortasına köfteleri koyun kapatın biber ve domates de koyup kürdan takın tepsiye dizin.
- Salçalı sosu yapıp üzerine dökün 200 derece fırında 30 dk pişirmek kâfi afiyet olsun.
Tavuk Köfteli İslim Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








