Karışık Helva (İrmik Ve Un İle)
Karışık Helva (İrmik Ve Un İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
- 1 orta uzunluk çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su (yarı yarıya süt de konulabilir, ben sade su ile yaptım)
- 1 çay bardağı tahin
Karışık Helva (İrmik Ve Un İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir tencereye şeker ve su konup ocağa alınır.
- Şeker eridiğinde (kaynamadan) ocaktan alınır.
- Diğer taraftan öteki bir tencereye yağlar konur ve eridiğinde üzerine irmik ve un ek edilip, evvel orta ateş sonra kısık ateşte 20 dakika rengi yoğunlaşana kadar kavrulur.
- Üzerine şerbet ek edilir ve kıvama gelene kadar karıştırılır.
- En son tahin ilavesiyle bir taşım daha karıştırılıp, ocaktan alınır.
- Kaşık ile biçim verilir.
- Dondurma eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun😊.
Karışık Helva (İrmik Ve Un İle) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















