Mürdüm Erikli Tart

Mürdüm Erikli Tart Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 200 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Marmelat kısmı;

  • Yarım kg erik
  • 4 yemek kaşığı şeker

Üst hamur için;

  • Taban hamurundan bir yumruk ayrılıp buzluğa konulur

Mürdüm Erikli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 yemek kaşığı şeker hariç bütün malzemeyi karıştırarak tart hamuru elde ediyoruz.
  2. Tart hamurumuzdan bir avuç dolusunu ayırıp kalanını 22 cm lik kelepçe kalıbımızın tabanına yayıyoruz.
  3. Ben pişirme kağıdı da kullandım.
  4. Kenarlarına da taşırıyoruz.
  5. İçine çatalla delikler açıyoruz.
  6. Erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkararak tart hamurunun üzerine yarım yarım diziyoruz.
  7. Ben sıkışık dizdim.
  8. 4 yemek kaşığı şekeri de üzerine selpeleyip ayırdığımız hamuru üzerine rendeliyoruz.
  9. Bu rendelediğimiz hamuru öncesinde buzlukta bekletirsek daha kolay rendeleniyor.
  10. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  11. Tadı biraz ekşi oluyor üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. 😋 afiyet olsun.

Mürdüm Erikli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirpirin Aşı Çorbası (Semiz Otu)
Sağlıklı İçecek
Etli Nohut Yemeği
Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi
Bebeğimin Kahvaltısı
Orman Meyveli Magnolia
Hdabla | © 2025 |