Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Dondurma

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ eriyince irmik eklenir orta ateşte 6 dk kavurdum rengi koyulaşıcak.
  2. Sonra şekeri ekleyip 4 dk kavurdum.
  3. Rengi sütlü kahve rengine dönünce üzerine su ekledim (normal su kaynak değil).
  4. O form de de 1 dk karıştırdım ocağı kapattım üstü kapalı halde 5-6 dk dinlendi.
  5. Sonra kaselere porsiyonluyoruz benim kasem derin ve çok koydum bu biçimde 3 büyük porsiyon çıktı lakin kaseniz orta uzunlukta çok rahat 5 porsiyon çıkacaktır.

Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Kişilik Sütlü Biber Kavurması
Muzlu Cevizli Pankek
Fırın Sütlaç
Tiramisu
Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır
Kıymalı Su Böreği
Hdabla | © 2025 |