Badjia
Badjia Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram börülce fasulye( bir gece suda bekletilmiş)
- 6 kısım yeşil soğan
- 1 adet büyük uzunluk şili biber (ya da farklı bir acı biber)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Badjia sosu için:
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı kornişon turşu (ince kıyılmış)
Badjia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sosu için gerekli bütün gereçleri bir kasede karıştıralım.
- 1 gece suda bekletilmiş börülce fasulyeyi elimizle ovalayarak kabuklarının çıkmasını sağlayalım.
- Börülce fasulyeyi, yeşil soğanı, sarımsağı ve biberi robottan geçirelim ve bir kaba alalım.
- Tuz ve pul biberi ekleyelim ve karıştıralım.
- Sıvı yağımızı tavaya alalım ve kızdıralım.
- Harcımızdan kaşık yardımıyla kızdırdığımız yağımıza koyalım, orta ateşte harcımız bitene kadar hepsini kaşık kaşık dökerek gerili önlü kızartalım.
- Sosla bir arada servis edelim. Afiyet olsun.
Badjia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












