Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Yarım demetten az dereotu
  • 4 su bardağı un

İçerisine;

  • Peynir

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler oda sıcaklığında olmalı ki yoğurulurken rahatça kıvam alıp yoğurabilmemiz için.
  2. Margarin (dilerseniz margarin yerine tereyağı da kullanabilirsiniz. ) sıvı yağ,yumurta ve yoğurdu güzelce karıştıralım.
  3. Daha sonra tuz ,kabartma tozunu ekleyin ve unu eleyerek ekleyip kıvam alana kadar kulak göğsü kıvamına gelecek formda yoğuralım.
  4. Dereotunu düzgünce yıkadıktan sonra ince ince doğruyoruz ve hamurun içerisine ek edip karıştırıyoruz.
  5. Hazır olan hamurumuzu biçim verip içerisine peynir ekliyoruz iki yanı kapatıp poğaça biçimini verelim.
  6. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serelim poğaçaları dizdikten yumurta sarısını sürelim sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırına atalım.
  7. Kızarana poğaçaları sıcak sıcak servis yapabilirsiniz afiyet olsun arkadaşlar 🤗.

Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Kavurma
Çikolatalı Muzlu Waffle
Yufkadan Çıtır Börek
Atom
Akşam Yemeği Menüsü
Konserve Domates Çorbası
Hdabla | © 2025 |