Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kayısı
  • 1 kg toz şeker
  • 3-4 karanfil
  • Limon(2-3 damla)

Taze Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz.
  2. Geniş bir tencereye alıyoruz ve üzerine şekerimizi ekliyoruz 1 gece bekletiyoruz.
  3. Bekleyen kayısılarımız suyunu bırakıyor ve şerbeti eriyor,kısık ateşte ocağa alıyoruz ve karanfilleri ekleyip kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca köpüklerini alıyoruz ve 20 dk daha kaynatıyoruz.
  4. Üzerine 2-3 damla limon damlatıyoruz ve özleşmesini bekliyoruz .
  5. 15-20 dk sonra özleşiyor kavanozlara koyuyoruz ve aksi çeviriyoruz soğumaya bırakıyoruz.

Taze Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Poğaça
Pancar Salatası
Dereotlu Mini Poğaça
Muzlu Kek (İçi Islak)
Yaş Pasta
Güveçte Leziz Türlü Yemeği
Hdabla | © 2025 |