Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı mercimek
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salça
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Pulbiber
  • Kimyon
  • Yarım demet maydanoz
  • İsteğe bağlı (10 kısım yeşil soğan )

Servis için;

  • Marul
  • Limon

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 su bardağı mercimeğimizi yıkıyoruz ,tenceremize ekliyoruz ,üzerine 6 su bardağı su ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  2. Arzu ederseniz bu sırada tuzunu ekleyebilirsiniz.
  3. Mercimeklerimiz tam piştikten sonra 2 su bardağı ince bulgurumuzu üzerine ekliyoruz kapağını kapatıp 10-15 dk dinlenmesini bekliyoruz.
  4. Diğer yanda kuru soğanımızı küçük küçük doğruyoruz tavamıza ekleyip kavuruyoruz ,soğanlarımızı yakmamaya dikkat ediyoruz sağanların ölmesi kâfi olacaktır.
  5. Salçalarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Baharatlarımızı da ekliyoruz.
  7. Maydonozlarımızı taze soğanlarımızı doğrayıp kenara alıyoruz.
  8. Çiğ köfte tepsisi yahut olağan bir tepsiye mercimeğimizin harcını alıyoruz elimize dikkat edelim yakmayalım yoğurmaya başlayalım bir mühlet yoğurduktan sonra salçamızı ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz.
  9. Arzu ederseniz içerisine limon yahut nar ekşiside ekleyebilirsiniz yahut servis esnasında kullanabilirsiniz.
  10. En son yeşilliklerimizi ekleyip biraz daha yoğurup servise hazırlıyoruz.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rulo Pasta
Fırında Pratik Somon Tarifi
Ekmek Hamurundan Nefis Pizza Tarifi
Limonlu Kek (Videolu)
Yumurtalı Fasülye Kavurması
Kıtır Kıtır Kapya Biber Turşusu
Hdabla | © 2025 |