Krem Şantili Islak Kek
Krem Şantili Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için ;
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı toz şeker
Üzerinin kreması için;
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 paket sade toz kremşanti
Krem Şantili Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekin kremasını hazırlayalım ,bir karıştırma kabına soğuk sütü ve toz kremşanti mikserle 5 dakika çırpalım.
- Daha sonra kremayı buzluğa koyup yalnızca 5 dakika bekletip çıkartalım.
- Daha sonra tekrar çırpıp krema kıvama gelince buzdolabının alt kısmına koyalım.
- Keki için karıştırma kabına un ve kabartma tozu hariç öbür materyalleri sıra ile koyup yeterlice çırpalım en son un ve kabartma tozunu ek edip son sefer çırpalım.
- Daha sonra kek harcını hafif yağlanmış borcama koyup evvelce ısıtılımış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Bu ortada kek pişerken ıslatmak için bir karıştırma kabına sütü ,kakaoyu ,toz şekeri ekleyip bir hoş karıştıralım ve pişen keki fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirelim.
- O esnada hiç beklemeden kekin üzerine çatalı dikkatli batırarak her tarafına delikler oluşturalım.
- Kenarda hazır ettiğimiz sosu kekin üzerine her tarafına gelecek halde dökelim .
- Keki bir kenara alıp soğumasını bekleyelim soğuyan kekimize dolapta hazırda bekleyen krem şantiye bir su patla yardımıyla kekin üzerine her tarafına yayalım.
- Krem şantili keki buzdolabına koyup bir gece dinlendirelim afiyet olsun.
Krem Şantili Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






