Fıstıklı Cheesecake
Fıstıklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban:
- 200 g bisküvi
- 100 g erimiş tereyağı
Krema:
- 750 g lor peyniri
- 175 g labne peyniri
- 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 paket vanilin şekeri
- 2 adet yumurta
- 150 g toz şekeri
- 100 ml krema
- 1 paket vanilyalı puding tozu
- 80 ml sıvı yağı
- 250 ml süt
Üzeri (isteğe bağlı):
- 1–2 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- Eritilmiş beyaz çikolata
- Kavrulmuş kadayıf
Fıstıklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri mutfak robotunda ince un kıvamına gelene dek çekin.
- Eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
- 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına serdiğiniz yağlı kağıdın üzerine bastırarak yayın, buzdolabında bekletin.
- Kremayı hazırlamak için evvel lor peyniri, labne, vanilin şekeri, yumurtalar ve toz şekeri derin bir kapta pürüzsüz olana dek çırpın.
- Ardından krema, puding tozu, sıvı yağı ve sütü ekleyip tahta kaşık ya da çırpıcıyla nazikçe homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
- Kremayı buzdolabından çıkardığınız tabanın üzerine dökün ve kalıbı dışarıdan alüminyum folyo ile sarın, böylelikle kenarlar fazla kızarmaz.
- Fırının alt rafına içine su dolu ısıya güçlü bir kap yerleştirin.
- 170 °c (alt‑üst ısı) evvelce ısıtılmış fırında 50–60 dk pişirin.
- Pişirme mühleti sonunda fırını kapatın, kapıyı yavaşça aralayın ve cheesecake’i 20–30 dk fırında soğumaya bırakın.
- Sonra oda sıcaklığında büsbütün soğutun, akabinde 4–5 saat buzdolabında dinlendirin.
- Servis ederken üstüne eritilmiş fıstık kreması sürün, çikolata rendesi ve kadayıfla süsleyin. Afiyet olsun!.
Fıstıklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







