Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri ekleyip köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra sırayla öteki materyalleri ekleyip karıştıralım.
  3. Hepsini karıştırdıktan sonra 180° evvelce ısınmış fırına kekimizi pişirelim.
  4. Kek pişerken sos gereçlerini küçük bir tencerede karıştırıp pişirelim.
  5. Daha sonra fırından çıkan kekimize kürdanla delikler açıp sıcak sosu her yerine gelecek formda dökelimm. Afiyet olsun.

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Kebabı
Limonlu Yaban Mersinli Rafine Şekersiz Muffin
Pastane Poğaçası
Kıymalı Kumpir (Patatesin En Havalı Hali)
Ispanaklı Gül Böreği
Limonlu Kek
Hdabla | © 2025 |