Sodalı Poğaça
Sodalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Sodalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü yoğurma kabına alalım ,üzerine şeker ,maya ekleyip karıştıralım, akabinde sıvı yağ ,maden suyu ,tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim .
- Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım .
- Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
- 10 dakika kadar tepsi mayası için üzerini örtüp bekletelim.
- Yumurta sarısı pekmez karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim .
- Susam serpiştirip 180° ısıtılımış fırında üzeri kızarana kadar denetimli pişirelim afiyet olsun.
Sodalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








