Sodalı Poğaça

Sodalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • Susam

Sodalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü yoğurma kabına alalım ,üzerine şeker ,maya ekleyip karıştıralım, akabinde sıvı yağ ,maden suyu ,tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim .
  2. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım .
  4. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizelim.
  5. 10 dakika kadar tepsi mayası için üzerini örtüp bekletelim.
  6. Yumurta sarısı pekmez karıştırıp poğaçaların üzerine sürelim .
  7. Susam serpiştirip 180° ısıtılımış fırında üzeri kızarana kadar denetimli pişirelim afiyet olsun.

Sodalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Focaccia Çöreği
Şeftalili Yaz Keki
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
İftar Davet Masam
Tahinli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |