Yalancı Boşnak Mantısı
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 200 gr kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
- 1 kase yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz biber
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir kaseye alalım, kuru soğanı minik minik doğrayıp kıymanın üzerine alalım, tuz ,baharatları da ekleyip yoğuralım.
- Milföyleri dörde bölelim kıymayı harcı minik minik ortalarına yerleştirelim .
- Hepsine birebir süreci uygulayıp elimizle mantı kapatır üzere kapatıp fırın tepsisine yerleştirin.
- 180 derece fırında börekleri pişirelim .
- Fırından çıkınca tabağa alıp üzerine yoğurt serpelim, sıvı yağ ve toz biberi ocakta kızdırıp üzerine dökelim.
- Hepsi bu kadar çok pratik ve çok lezzetli bir tanım.
Yalancı Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














