Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye

Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 2-2.5 su bardağı un

Süslemek için;

  • 100 gram çikolata
  • Toz fıstık, ceviz, fındık yahut hindistan cevizi

Not : 250 ml su bardağı, 125 ml çay bardağı ölçüsü kullandım

Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki tereyağımızı, ayçiçek yağını ve yumurtayı homojen oluncaya kadar karıştırıyoruz.
  2. Ardından katı gereçleri sırayla ekliyoruz.
  3. Nişasta, pudra şekeri ve vanilini ekledikten sonra denetimli bir biçimde unumuzu eklemeye başlayalım.
  4. Kullandığınız materyallere ve unun kalitesine nazaran ölçüsü değişebilir.
  5. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakalım ve hamuru şekillendirmeye başlayalım.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kurabiyemizi dizdikten sonra evvelden ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  7. Kurabiyelerimizi fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakalım.
  8. Tamamen soğuyan kurabiyelerimizi benmari yolu erittiğimiz çikolataya batırarak dilediğimiz üzere süsleyelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Kış Salatası (Mevsim Salata)
Dalgona Kahve
Kuru Dolma
Peynirli Gül Böreği (Çok Kolay)
Domatesli Pirinç Pilavı
Unsuz Şekersiz Pankek
Hdabla | © 2025 |