Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye
Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2-2.5 su bardağı un
Süslemek için;
- 100 gram çikolata
- Toz fıstık, ceviz, fındık yahut hindistan cevizi
Not : 250 ml su bardağı, 125 ml çay bardağı ölçüsü kullandım
Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki tereyağımızı, ayçiçek yağını ve yumurtayı homojen oluncaya kadar karıştırıyoruz.
- Ardından katı gereçleri sırayla ekliyoruz.
- Nişasta, pudra şekeri ve vanilini ekledikten sonra denetimli bir biçimde unumuzu eklemeye başlayalım.
- Kullandığınız materyallere ve unun kalitesine nazaran ölçüsü değişebilir.
- Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi bırakalım ve hamuru şekillendirmeye başlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize kurabiyemizi dizdikten sonra evvelden ısıttığımız 180° fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
- Kurabiyelerimizi fırından çıkarttıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyan kurabiyelerimizi benmari yolu erittiğimiz çikolataya batırarak dilediğimiz üzere süsleyelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







