Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı silme nişasta (bağlamak için )
- 2 yemek kaşığı soğuk süt (nişastayı açmak için)
- Yarım paket vanilin
Fırın Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 litre sütümüzün içine toz şekeri ve pirinci alıp kaynatalım.
- Pirinçler yumuşayınca nişastamızı 2 yemek kaşığı soğuk sütle açıp sütümüzün içine dökelim.
- Yarım paket vanilin de ekleyip 5 dk daha kaynatalım.
- Sütlaçlarımızın fırın kaselerine boşaltıp tepsiye dizelim ve tepsiyi az ölçüde su ile doldurup fırına verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının yalnızca üst kısmı açık olacak formda yaklaşık 15 dk üzerleri kabuk bağlayıp kızarana kadar bekletelim.
- Kızaran fırın sütlaçlarımızın dilediğiniz biçimde süsleyip servis yapabilirsiniz.
- Ocaktan aldığınızda biraz sulu gelebilir endişelenmeyin fırınada girdiği için kıvamı yoğunlaşıp kendine geliyor.
- Şeker ölçünüzü kendinizde belirleyebilirsiniz afiyet olsun.
Fırın Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












