Karidesli Kuşkonmaz
Karidesli Kuşkonmaz Tanımı İçin Malzemeler
- İstenilen ölçüde karides(ayıklamayı unutmayın )
- Kurumuş domates
- 2/3 diş sarımsak
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Tuz
Kuşkonmaz için ;
- 8 adet yada istenilen ölçüye nazaran kuşkonmaz
- 2 adet sarımsak (dilimleyin )
- Zeytinyağı
- Tozbiber
- Yoğurt
Karidesli Kuşkonmaz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşkonmazları ayıklayın.
- Sarımsakları dilimleyin.
- Tavaya zeytinyağı ve kuşkonmazları alın ,yumuşayana kadar ağızını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Ayıklanmış karidesleri başka bir tavada yağ,sarımsak ve baharatını ekleyerek suyunu çekene kadar ağzı kapalı orta ateşte pişirin.
- Sarımsaklı yoğurt üstüne evvel kuşkonmazları ve başka kenara da karidesleri koyun ve servis edin.
Karidesli Kuşkonmaz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









