Mayalı Poğaça

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (250ml bardak ölçüsü)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 250 ml sıvı yağ
  • Ele yapışacak kıvamda un

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ateşte ılıtın, o sırada şeker ve kuru mayayı karıştırın, afiyet bal olsun.
  2. Sonra sütü ekleyin, sonra yağı ekleyin, tuz ve unu karıştırın, ekle hafif ele yapışan kıvamda olacak, çok un koymayın !
  3. Eline hafif sıvı yağ dökün ve hamuru toparla streç sinemayla sarıp örtüyle sar ısısını koruyun mayalandırmak için.
  4. 45 dk mayalansın sonra hal verip tepside de 10 dk mayalandırın.
  5. Hamurları yuvarlak formda ellerimizle açıp bıçak yahut pizza bıçağı ile sıra sıra kesik atıyoruz ,karşı kenarından kıvırıp ay hali veriyoruz.
  6. Üstüne yumurta sarsı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süslü Nohut Salatası
Ramazan Pidesi
Çocukların Bayılacağı Yumurtasız Ördek Kurabiye Tarifi (Videolu)
Limonlu Çörek
Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)
Hanım Eller Kurabiye (Sıvıyağlı)
Hdabla | © 2025 |