Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)
Sodalı Börek, Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 şişe soda
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yağ
İçine;
- 100 grm kaşar peyniri
- 1 kase lor peyniri
Dinlenmek için;
- 50 grm tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Sodalı Börek, Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda ısısında bulunan soda,su ,maya, toz şekeri ve tuzu karıştıralım.
- Azar azar un eği yaparak yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- Hamuru 4-5 dakika özleşene kadar yoğurup sonrasına 12 tane eşit modüle bölüp küçük bezeler yapalım.
- Erittiğimiz tereyağının içerisine bir çay bardağı sıvı yağını ek edelim, hazırladığımız bezeleri silindir halinde uzunlamasına yuvarlayıp her tarafını yağlayarak üzerini streçleyip yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri tezgaha alalım avuç içimizle sağa sola yavaşça bastırarak uzun olacak halde açıp büyütelim.
- Ortasına peynirini koyup kenarlarından ortaya hakikat kapatarak rulo yapalım ve fırın tepsisine alalım .
- 20 dakika fırın tepsisinde dinlendirip üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve dinlendirmek için kullandığımız yağdan 2 yemek kaşığı ekleyip fırça ile sürerek karıştırıp sürelim .
- 190 derece evvelden ısıtılmış fırından nar üzere kızarana kadar pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇.

Sodalı Börek, Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















