Sodalı Börek, Çörek Tarifi (Videolu)

Sodalı Börek, Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 şişe soda
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı yağ

İçine;

  • 100 grm kaşar peyniri
  • 1 kase lor peyniri

Dinlenmek için;

  • 50 grm tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Sodalı Börek, Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda ısısında bulunan soda,su ,maya, toz şekeri ve tuzu karıştıralım.
  2. Azar azar un eği yaparak yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
  3. Hamuru 4-5 dakika özleşene kadar yoğurup sonrasına 12 tane eşit modüle bölüp küçük bezeler yapalım.
  4. Erittiğimiz tereyağının içerisine bir çay bardağı sıvı yağını ek edelim, hazırladığımız bezeleri silindir halinde uzunlamasına yuvarlayıp her tarafını yağlayarak üzerini streçleyip yarım saat dinlendirelim.
  5. Dinlenen bezeleri tezgaha alalım avuç içimizle sağa sola yavaşça bastırarak uzun olacak halde açıp büyütelim.
  6. Ortasına peynirini koyup kenarlarından ortaya hakikat kapatarak rulo yapalım ve fırın tepsisine alalım .
  7. 20 dakika fırın tepsisinde dinlendirip üzerine ayırdığımız yumurta sarısı ve dinlendirmek için kullandığımız yağdan 2 yemek kaşığı ekleyip fırça ile sürerek karıştırıp sürelim .
  8. 190 derece evvelden ısıtılmış fırından nar üzere kızarana kadar pişirip servis edelim afiyetler olsun ayrıntılı tanım için tıklayınız 👇.

Sodalı Börek, Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Rekor Kıyırlıkta Poğaça
Tavuk Tabanlı Pizza
Fındıklı Güllaç
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı)
Hdabla | © 2025 |