Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun

Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Yufkaların üzerine sürmek için :

  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un

Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak iç harç için soğan, çarliston, kapya biber, maydanoz ve domatesleri, rondodan geçirelim.
  2. Rondodan geçirdiğimiz zerzevatları karıştırma kabına alıp kıyma, sıvı yağ, salçaları ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Yufkaların üzerine sürmek için bir kasede su ve unu yeterlice çırpalım.
  4. Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
  5. Üzerine 1 adet yufkayı serelim.
  6. Fotoğraftaki üzere zarf biçiminde katlayalım.
  7. Çok ıslatmayacak formda fırçayla unlu su karışımından sürelim.
  8. Sonrasında 3-4 yemek kaşığı kadar kıymalı harcı yufkanın her yerine kaşığın aksi kısmı ile incecik serelim. Öteki yufkalarıda bu biçimde hazırlayalım.
  9. Önceden ısıtılmış 220 derecede fırında en alt katında denetimli formda 10-12 dakika pişirelim.
  10. Tepsileri pişirelim.
  11. Yufkalar biraz kızarıp, kıymalı harç pişince fırından çıkarıp 4 e bölelim.
  12. Sevdiğiniz yeşillikler ile servis edelim. Deneyecek olanlara herkese afiyetle.

Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Unlu Muhallebi 2
Tahinli Muhallebi
Gırar Çorbası
Balık Biber Turşusu
Tahinli Cevizli Kurabiye
Şöbiyet Tatlısı Tarifi
Hdabla | © 2025 |