Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Yufkaların üzerine sürmek için :
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harç için soğan, çarliston, kapya biber, maydanoz ve domatesleri, rondodan geçirelim.
- Rondodan geçirdiğimiz zerzevatları karıştırma kabına alıp kıyma, sıvı yağ, salçaları ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım.
- Yufkaların üzerine sürmek için bir kasede su ve unu yeterlice çırpalım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Üzerine 1 adet yufkayı serelim.
- Fotoğraftaki üzere zarf biçiminde katlayalım.
- Çok ıslatmayacak formda fırçayla unlu su karışımından sürelim.
- Sonrasında 3-4 yemek kaşığı kadar kıymalı harcı yufkanın her yerine kaşığın aksi kısmı ile incecik serelim. Öteki yufkalarıda bu biçimde hazırlayalım.
- Önceden ısıtılmış 220 derecede fırında en alt katında denetimli formda 10-12 dakika pişirelim.
- Tepsileri pişirelim.
- Yufkalar biraz kızarıp, kıymalı harç pişince fırından çıkarıp 4 e bölelim.
- Sevdiğiniz yeşillikler ile servis edelim. Deneyecek olanlara herkese afiyetle.
Hazır Yufkadan Çıtır Çıtır Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















