Kolay Tavuk Kebap
Kolay Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram ızgara tavuk but
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 10 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı köri (isteğe bağlı)
- Tuz
Kolay Tavuk Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuğu ben kıyma olarak çektim. Siz direk öylede alabilirsiniz.
- Ardından zerzevatları rondodan geçirip bütün gereçleri derin bir kapta birleştirip uygunca yoğuruyoruz.
- Ardından yağladığımız fırın tepsisine alıp yayıyoruz. (Ben bu incelikte istediğim için bu tepsiyi kullandım. Daha kalın istiyorsanız daha küçük tepsi tercih edebilirsiniz. ).
- Tepsiye yaydıktan sonra dilediğimiz üzere bölüyoruz.
- Ben dikey şeritler halinde bölüp ortadan ikiye de bir kesi attım. Servisi daha kolay oldu.
- Ardından evvelden ısıttığımız 200 derece fırında güzelce suyunu salıp çekip kızarana kadar pişiriyoruz. (kontrollü pişirelim kurumasın ).
Kolay Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















