Topalak Çorbası (Yöresel)
Topalak Çorbası (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 2 su bardağı su (bulguru ıslamak için)
- 2 su bardağı su (köfte harcını yoğurmak için)
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Sos için;
- 6 su bardağı et suyu (normal su da olabilir)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
- 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Bir ölçü limon tozu
Topalak Çorbası (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte harcı.;Bulgur uygun bir kapta iki su bardağı su ile ıslanır.
- Kimyon tuz eklenip karıştırılır.
- Üzeri kapatılarak 15 dk bekletilir.
- Süre sonunda salçalar ek edilerek yoğurmaya başlanılır.
- Un eklenir.
- Bu süreçte bulgur iki su bardağı ile yumuşatılarak yoğurulmalı.
- Yumuşak bir harç elde edilir.
- Bilye büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır.
- Sos için; Uygun bir tencereye yağ konulur.
- Isındıktan sonra salçalar ek edilerek karıştırılır.
- Et suyu eklenir.
- Kaynadıktan sonra köfteler atılır.
- Yarım saat açık ateşte ve kapak açık olarak pişirilir.
- 1 tatlı kaşığı kuru nane atılarak 5 dk daha kaynatılır.
- Çorba servise hazırdır.
- Verilen sos ölçüleri fotoğrafta görülen köfte kadardır.
- Köfte arttıkça sos ölçüleri de artacaktır
- Köfte fotoğraftaki ölçüden fazladır.
Topalak Çorbası (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










