Topalak Çorbası (Yöresel)

Topalak Çorbası (Yöresel) Tanımı İçin Malzemeler

Köfte harcı için;

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı su (bulguru ıslamak için)
  • 2 su bardağı su (köfte harcını yoğurmak için)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Sos için;

  • 6 su bardağı et suyu (normal su da olabilir)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı silme biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı silme domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Bir ölçü limon tozu

Topalak Çorbası (Yöresel) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte harcı.;Bulgur uygun bir kapta iki su bardağı su ile ıslanır.
  2. Kimyon tuz eklenip karıştırılır.
  3. Üzeri kapatılarak 15 dk bekletilir.
  4. Süre sonunda salçalar ek edilerek yoğurmaya başlanılır.
  5. Un eklenir.
  6. Bu süreçte bulgur iki su bardağı ile yumuşatılarak yoğurulmalı.
  7. Yumuşak bir harç elde edilir.
  8. Bilye büyüklüğünde modüller koparılıp yuvarlanır.
  9. Sos için; Uygun bir tencereye yağ konulur.
  10. Isındıktan sonra salçalar ek edilerek karıştırılır.
  11. Et suyu eklenir.
  12. Kaynadıktan sonra köfteler atılır.
  13. Yarım saat açık ateşte ve kapak açık olarak pişirilir.
  14. 1 tatlı kaşığı kuru nane atılarak 5 dk daha kaynatılır.
  15. Çorba servise hazırdır.
  • Verilen sos ölçüleri fotoğrafta görülen köfte kadardır.
  • Köfte arttıkça sos ölçüleri de artacaktır
  • Köfte fotoğraftaki ölçüden fazladır.

Topalak Çorbası (Yöresel) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Poğaça
Fırında Tavuk Kanat
Zeytinyağlı Enginar
Cocostar Pasta
Soslu Köfte
Zeytinyağlı Taze Fasülye
Hdabla | © 2025 |