10 Dakikada Kır Pidesi

10 Dakikada Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir ve kaşar peynir
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

10 Dakikada Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yoğuracağımız kaba un hariç başka gereçleri alalım, üzerine azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru bir beze sararak 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  3. O sırada iç gerecimizi hazırlayalım ,peyniri bir kaba alıp ezelim üzerine soğanı ve maydanozu doğrayıp karıştıralım.
  4. Dinlenen hamuru 10 eşit kesime ayıralım.
  5. Her bir bezeyi merdane yardımıyla uzunlamasına açalım .
  6. Orta kısmına peynirli harcımızı ekleyip kapatalım ,ters çevirip fırın tepsimize alalım .
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

10 Dakikada Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Cevizli Biberli Ekmeklerim
Süzme Çorbası
Sünger Pandispanya
Tavuklu Bulgur Köftesi (Yöresel )
Mercimek Köftesi
Hindistan Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |