Yufka Lavaş
Yufka Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- ½ paket maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yufka Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya ve ılık su karıştırılır ,daha sonra yumurta ve tuz eklenir ,iyice çırpılır.
- Daha sonra un elenerek eklenir hamur haline getirilir, ne çok katı ne çok cıvık bir hamur olacak formda yoğurun.
- Küçük küçük bezelere ayırın ,daha sonra pişiriceğiniz tavayı ocağa alın .
- Kısık ateşte ısınmasını bekleyin ,bu sırada lavaşları ince ince açın.
- Daha sonra tavaya koyun, 2-3 saniye boyunca daima pişirin, bu halde bütün bezelerinizi pişirin ,bir poşete koyup koruma edebilirsiniz.
Yufka Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







