Yufka Lavaş

Yufka Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • ½ paket maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yufka Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya ve ılık su karıştırılır ,daha sonra yumurta ve tuz eklenir ,iyice çırpılır.
  2. Daha sonra un elenerek eklenir hamur haline getirilir, ne çok katı ne çok cıvık bir hamur olacak formda yoğurun.
  3. Küçük küçük bezelere ayırın ,daha sonra pişiriceğiniz tavayı ocağa alın .
  4. Kısık ateşte ısınmasını bekleyin ,bu sırada lavaşları ince ince açın.
  5. Daha sonra tavaya koyun, 2-3 saniye boyunca daima pişirin, bu halde bütün bezelerinizi pişirin ,bir poşete koyup koruma edebilirsiniz.

Yufka Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatası (En Doğalı Ve Güzeli)
Zencefilli Kurabiye
Döner Ekmeği
Su Böreği
Brokoli Salatası
Biber Dolması
Hdabla | © 2025 |