Köy Peynirli Kare Poğaça
Köy Peynirli Kare Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı(sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 4-5 su bardağı un(aldığı kadar)
İçi için;
- 2 dilim rende köy peyniri
- Bir tutam maydanoz
- Kırmızı pul biber
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörekotu
Köy Peynirli Kare Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilıttığımız süt ve suyun üzerine kuru mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Ağzını kapatıp 5 dk kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Maya güzelce eridikten sonra sıvı yağ, tereyağı, yoğurt ve yumurta akını ekleyip karıştıralım.
- Unu ekleyelim, üzerine tuzu ekleyelim.
- Unu denetimli bir formda ekleyeyim, yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Üzerini kapatıp mayalanmaya kaldıralım.
- İçi için rende peyniri maydanoz ve pul biber ile karıştıralım.
- Hamur 1. 5-2 saat kadar mayalandıktan sonra bezeler halinde ayıralım.
- Bezeleri kare olacak halde açalım.
- İçlerine harçtan bırakıp köşelerden kapatalım. Kare bir poğaça biçimi elde edelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımından sürelim. Çatalla iz yapalım.
- Çörekotu ile süsleyip 180°c evvelden ısıtılmış fırında 20-30 dk pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçtikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Köy Peynirli Kare Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






