Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )

Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(125 ml)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 bardak un (bardağım 200 ml )

Bulamak için:

  • Bolca pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir bardak un ve iri iri parçaladığımız bademi tavaya alıp rengi hafif dönene kadar kavuralım dikkat edelim çok yanmasın. Ve soğumaya bırakalım .
  2. Tereyağ ,sıvı yağ ve şekeri güzelce yoğuralım, bu karışıma kavurduğumuz unu (iyice soğumuş olmalı) ve beyaz unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. 2 bardaktan sonra denetimli ekleyelim sert bir hamur olmasın.
  4. Hamurumuzu iki yağlı kağıt ortasında orta kalınlıkta açalım çay bardağıyla ay formunu verelim.
  5. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkıp birinci sıcaklığı geçince çokça pudra şekerine bulayalım kavala kurabiyemiz hazır 👍 Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 😋 su bardağım 200 ml çay bardağım 125 ml.

Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Kişilik Fırınsız Cheesecake
Antalya Usulü Tahinli Piyaz
San Sebastian Cheesecake (Püf Noktalarıyla)
Chocolate Cookies
Meyveli Yoğurt 3 (Ara Öğün)
Patatesli Poğaça
Hdabla | © 2025 |